Om mig

Fotograf Linda Broström

Kristina Ahlström föddes i januari 1960 i Hagsätra utanför Stockholm. På brorsans 3:e födelsedag valde jag att titta ut.
Vi flyttade snart till Märsta, pappa jobbade på SAS och det blev en naturlig bopunkt nära Arlanda.
   Ofta ensam i villan, föddes tidigt mitt intresse för bakning. Jag tror jag mer var intresserad av att äta än själva bakningen, men snart blev det en trygghet att pyssla i köket, skriva recept och baka. Mamma lät mig skapa, det var såklart bekvämt med frysen full av bakverk. Jag provade mig fram och kan nog säga att jag är helt självlärd. (ingen farmor eller mormor i ”bak”grunden.)

   Bakningen följde mig i min uppväxt. Jag kom snart in även på matlagning och gick vid sidan av jobb som aupair på en kockskola i Paris där jag fick min utbildning.

   Jag har jobbat inom restaurang, förskola, skola på alla nivåer, äldreomsorg och som lärare på gymnasienivå inom storkök (hotell och restauranglinjen). Jag är verkligen en mattant med bakning som hobby 😉

   Intresset för bakning ledde mig hela vägen till Hela Sverige Bakar år 2015. En speciell upplevelse som varade i fem program och drömmen om att ge ut en bakbok kändes mer avlägsen.
   Ur medverkan i programmet föddes dock idén om att skriva in bakrecept i en historia, i en roman. Sagt och gjort… ja det tog lite tid men nu är den här ”Hannas Sweet Deli” född ur min kärlek till smaker, texturer, färger och former.

   Drömmen om att starta ett eget café, eller restaurang, har även det i viss mån blivit verklighet, visserligen i fantasin, men i böckernas värld är ingenting omöjligt.
   Är Hanna jag?
   Nej, absolut inte. Visst är hon skapad utifrån mina erfarenheter, händelser och upplevelser, men hon är sin egna person 😉

   Vid 58-års ålder tröttnade jag på storköksarbetet, det slet för mycket på kroppen.
   Men vem vill ha en 58 årig mattant?
Idén att jobba med WW Viktväktarna föddes, något jag gjort i slutet på 1990-talet, då som bisyssla. Nu satsade jag helt och blev egen företagare 2018 och har jobbat som Viktväktarcoch på heltid sedan dess.
Kanske låter det klyschigt att ”det aldrig är försent”, men det menar jag verkligen. Att vid 62 års ålder debutera med en serie feelgood böcker är beviset på det. Jag har aldrig varit en ”skrivande” människa, tyckt om att använda svenska språket och uttrycka mig, men inte mer än så.

Ta vara på dina drömmar, det är aldrig försent, du har det inom dig!

Kristina